Hogyan állítsuk össze a legjobb asztali számítógépet?

legjobb asztali számítógép
legjobb asztali számítógép
Legjobb asztali számítógép

Ha manapság igazán erős gépet akarunk vásárolni, akkor bizony kicsit mélyre a zsebbe kell nyúlni a legtöbb esetben, hacsak nem használtan kapunk valami elképesztően jó ajánlatot, vagy egy baráti kedvezményt egy ismerőstől. A csúcs számítógépek a gamer kategóriában és a workstation kategóriában is igen sokba kerülnek, ezt pedig az alkatrészek teljesítménye, feldolgozóképessége és márkája indokolja.

Ha egy szuper gamer PC-t akarunk összerakni, akkor fel kell tehát készülni, hogy csak a videókártyára rákölthetünk 300.000 forintot, ugyanis ez szokott a kezdőára lenni az abszolút felső kategóriás kártyáknak. Workstation esetében szintén csillagászati összegekkel kell számolni, ha a top end-ből szeretnénk processzort, RAM-ot és egyebeket beszerezni.

A legjobb asztali számítógép tehát a 750.000 forint értéket is elérheti, ha minden alkatrészünk minőségi. De hogyan állítsunk össze egy ilyen gépet? Ha valóban nem gond a szigorú büdzsé, akkor érdemes ellátogatni egy online tervezői oldalra, ahol alkatrészenként válogathatjuk össze álomgépünket. Elegendő kiválasztani az induló alaplapot, és a programok ki is listázzák a kompatibilis alkatrészeket.

Manapság természetesen a fő döntés az Intel vagy AMD és az Nvidia vagy AMD kérdések között szokott eldőlni a processzorok és a videókártya terén, így érdemes előbb azt eldöntenünk, hogy mely cég termékeit választjuk, ez ugyanis a többi alkatrészre is hatással lesz. A legjobb asztali számítógépet összeválogathatjuk és össze is rakhatjuk saját kezűleg, azonban lehetőségünk van kész konfigurációban is vásárolni ezeket az erőműveket. Érdemes kihasználni ezt az opciót is!