5.1 erősítők a tökéletes házimozi hangzásért

5.1 erősítő

Az 5.1-es rendszerek rendkívül népszerűek manapság az olyan háztartásokban, ahol házimozi rendszer található. A megszokott 2.0, esetleg 2.1-es rendszer mélynyomóval nem ad rossz hangminőséget, ha valóban modern hangrendszerről van szó, azonban az igazi surround élményt, melyet a mozi is kínál, azt csak egy legalább 5.1-es rendszerrel lehet megvalósítani, de ma már egyre gyakoribbak a 7.1-es rendszerek, melyek további kiegészítő hangforrásokat tartalmaznak.

Ahhoz, hogy az 5.1-es hangredszer megfelelően működjön, szükség lesz egy 5.1-es erősítőre is, mely a hangfalakat látja el árammal és a jellel. Passzív hangfalak esetén erre szükség van, és a legtöbb házimozi hangrendszer továbbra is passzív, mivel a kis hangfalakban nem szokott egy saját erősítő elférni, így nem jellemző, hogy az egyes hangfalak aktívak lennének.

Egy jó 5.1es erősítő remek hangminőséget generál otthoni házimozi rendszerünkhöz és egészen nagy hangerősségeknél is képes elegendő energiát biztosítanak a hangfalak számára, hogy azok torzításmentesen lesugározhassák az egyes hangeffekteket. Amikor 5.1-es hangrendszert vásárolunk, akkor mindig érdemes kifejezetten a hangrendszerhez gyártott 5.1-es erősítőt megvásárolni, mivel ennek teljesítménye pontosan a teljes hangrendszer összigényének megfelelően lett megtervezve.

Ha utólag vásárlunk erősítőt, akkor mindenképp meg kell néznünk a kimenetek számát és teljesítményét is, ugyanis a nem megfelelő erősítő károsíthatja a hangfalakat. Az 5.1-es erősítők alapvető kellékei a modern házimozi rendszernek, így hát mindenképp szerezzünk sajátunkhoz!