Sok mindent tartalmazhat a biztosítás EUB

Biztosítás EUB

Ha külföldi utazást tervezünk, akkor előtte ne felejtsük el a megfelelő biztosítás EUB megkötését! A különféle biztosítók díjazása eltérő és a csomagok összetettsége is változhat. A biztositasvelemeny.hu weboldalon megtekinthető biztosítás EUB rengeteg váratlan esetre kiterjed. Ha többnapos nyaralásra készülünk, akkor ne csak a szállásfoglalásról és a bőrönd bepakolásáról gondoskodjunk. Az utasbiztosításról sajnos nagyon sokan elfeledkeznek, azonban, ha kisgyermek vagy idősebb ember is velünk jön a nyaralásra, akkor mindenképpen kössünk biztosítást! A honlapon megtekinthető EUB csomagok között 3 fajta van.

A legmagasabb verzió a TOP Extra, ami két dolgot nem tartalmaz. Az egyik a szakmai felelősségbiztosítás, a másik pedig a munkaeszközre vonatkozó biztosítás. Nézzük át a csomagokat és döntsünk a pénztárcánknak és elvárásainknak megfelelően! A legkisebb csomag is számtalan extrát és lehetőséget tartalmaz. Sok szakember azt mondja, hogy érdemesebb a középutat választani vagy a legmagasabb csomagot. Ezek ugyanis többet fizetnek baleset vagy betegség esetén.

A biztositás EUB csomagjai mindenkinek elérhetőek

Mielőtt bármilyen pakk mellett letennénk a voksunkat, érdemes átgondolnunk, hogy mit tervezünk a nyaralás során. Például a tengerparton szeretnénk pihenni vagy tervezünk túrát is? A kirándulás magában rejt például sérüléseket, rovarcsípést és más váratlan eseményeket. A napozás alkalmával pedig, ha nem figyelünk oda, akkor napszúrást vagy hőgutát kaphatunk. A biztositás EUB TOP elnevezésű csomagja az orvosi és mentési költségekre összesen 75 millió Forintot fizet.

A csomag továbbá tartalmaz sürgősségi fogászati ellátást, kórházi napi térítést, mentőautós szállítást és egyensúlyban lévő krónikus betegség váratlan rosszabbodásából felmerülő költségeket is. Szerencsére, mind 3 csomag limit nélkül határozza meg a holttest hazaszállításából adódó kiadásokat. Ezek ugyanis nagyon sokszor milliós költségeket jelentenek. Ha autóval utazunk, akkor is jó választás az utasbiztosítás EUB, hiszen szervizbe szállításra és gépjármű tárolásra is fizet.

Miért fontos az utasbiztosítás?

Mivel az ördög sosem alszik, ezért nem célszerű kihagyni a különböző biztosításokat, főleg nem utazásnál. A legtöbben úgy gondoljuk, hogy velünk soha nem történhet semmi, viszont gyakran látni külföldi turistákat, akiknél a kisgyermek elesett, megütötte magát vagy megcsípte valami. A biztosítás EUB gyermekkedvezmény mértéke 50 %. Ez a speciális szolgáltatás a 18-ik életévét még be nem töltött lurkó esetén vehető igénybe. A díjkedvezmény pedig a kockázatviselés első napjától lép érvénybe.

Ha szeretnénk, akkor választhatunk még a Sport extra és a Storno plusz kiegészítők közül is. Ez utóbbi a szolgáltatás megszakítására szól, hiszen bármilyen váratlan esemény közbejöhet, amivel nem tudunk számolni. Például egy váratlan betegség vagy haláleset. Ez a csomag a szolgáltatás megkezdésének napján veszi kezdetét és az utolsó napon fejeződik be. A Sport extra pedig olyan sportokra vonatkozik, mint a repülés, a motor- és autósport. Továbbá, idetartozik a versenyszerű sporttevékenység is. Ezt a csomagot 80 éves korig lehet igénybe venni, a mindenkori díj 50 %-nak megfelelő pótdíj befizetése esetén.

Mire terjedhet ki egy extrém biztosítás?

A hazánkban megköthető biztosításokat is az évek során több mindenre is kiterjesztették. Ez elsősorban az orosz-ukrán háború, másodsorban pedig a koronavírus okozta járvány miatt. Mostanra már szinte az összes utasbiztosítást kiterjesztették Covid-fedezettel, ami a külföldi egészségügyi ellátásokat is téríti. A biztositás EUB is rendelkezik úgynevezett területi hatállyal. Ez legtöbbször a lakóhelyre, Magyarország egész területére és külföldre is kiterjed.

Azonban, ha nincs külön megjelölve külföldi ország, akkor Európa területére kell gondolni. A biztosítás hatálya kiterjed még a parttól legfeljebb 20 tengeri mérföld távolságon kívülre, amibe beletartoznak a nyílt tengeri területek, a menetrendszerű hajóutak és a kompozás. A weboldalon természetesen minden speciális információt megtalálhatunk, ami a tengerparti vagy repülős termékekre vonatkozik. Az extra szolgáltatások közé tartozik például a hiperbár-kamrás külföldi kezelés, a felkutatás és a versenysport fedezet 70 éves korig.

A biztosítás EUB ára a csomagtól függ

Minden biztosítási csomagnak van egy fix díja. Utasbiztosítás esetén ez arra a pár napra terjed ki, amit nyaralással töltünk. Vagyis a biztosítás első fordulónapjától az utolsóig. Ha nincs rá szükségünk, akkor megszüntethetjük. Amennyiben idén nyáron egy tengerparti városban szeretnénk pihenni, mindenképpen gondoljunk az alapdolgokra!

Ide beletartozik egy váratlan betegség, esetleg régi sérülés kiújulása. Továbbá, idesorolhatjuk a különböző orvosi és kórházi ellátásokat, amik meg tudják keseríteni a nyaralással töltött napokat. Ha nemcsak a tengerparton szeretnénk 1-2 hétig süttetni magunkat, hanem túrázni is elmennénk, akkor célszerű, ha a biztosítás hegyi és vízi mentést is tartalmaz. A Nívó elnevezésű basic csomag is tartalmazza a mentőautóval történő szállítást, valamint a sürgősségi fogászati ellátást. A kórházi napi térítés díja 10.000 Forint biztosítottanként. Kössünk utasbiztosítást, hiszen soha nem tudhatjuk, hogy mikor történik baj.