A krémméz felhasználása: a természet kincsei egészségünk szolgálatában

krémméz felhasználása

A krémméz felhasználása ideális azoknak, akik energizálásra, immunerősítésre vagy gyomorpanaszok kezelésére keresnek természetes megoldást. A méz önmagába a természet egyik legértékesebb ajándéka, ami nemcsak ízletes, hanem számtalan egészségügyi előnnyel rendelkezik. Különösen igaz ez a repce krémméz esetében, valamint az akácmézre ugyanúgy érvényes, ugyanis a jótékony hatásaik révén, kiemelkedő helyet foglalnak el a hazai termékek között.

A repce krémméz felhasználása, ami selymes és egészséges energiaforrás

A krémméz a sárga repcemezők üdeségét és energiáját rejti magába. Selymes állaga, hófehér és kellemes íze miatt nemcsak ínycsiklandó finomság, hanem számos egészségügyi előnnyel is bír.

A legkevésbé savas jellegű méztípus. Enyhén lúgos kémhatásának hála, a legmegfelelőbb választás gyomorpanaszokkal küzdők személyeknek. Gyomorsavtúltengés esetén még enyhítheti is a kellemetlen tüneteket. Magas szőlőcukor-tartalma miatt gyorsan kristályosodik. Éppen ezért, kifejezetten krémmézként kerül forgalomba. A BeoBee magas színvonalat képvisel a krémméz kínálatával, amire kitűnő példa, hogy az Ország Legjobb Repceméze díja, amit 2019-ben nyert el a termék a Gyulai Méz- és Mézeskalács Nemzetközi Fesztiválon.

A krémméz jótékony hatásai

  • Energetizálás: magas szőlőcukor-tartalma gyors és tartós energiát biztosít.
  • Immunerősítés: támogatja a szervezet védekezőképességét.
  • Vérszegénység: magas vastartalma elősegíti a vérképzést.
  • Csontfej és csontritkulás kezelése: Q3 enzimtartalmának eredménye a csontok egészségéhez.
  • Gyulladáscsökkentés: külsőleg és belsőleg is hatékony a gyulladások kezelésében.

Kiknek ajánlott a krémméz felhasználása?

A krémméz felhasználása különösen ajánlott sportolóknak, kemény fizikai vagy szellemi munkát végzőknek, vérszegénységben szenvedőknek és érzékeny gyomrúaknak.

Akácméz: Hungarikum a természet kincseiből

Az akácméz aranyló színe, zamatos íze és selymes állaga azonnal elbűvöli az ínyenceket.

Az alacsony savtartalma miatt gyomorkímélő, ráadásul kevés virágport tartalmaz, így azok is fogyaszthatják, akik érzékenyek a pollenekre. Májvédő hatása különösen kiemelkedő, mivel a benne található jelentős mennyiségű gyümölcscukor támogatja a szerv regenerálódását.

Az akácméz tulajdonságai a szervezet védelme szempontjából

  • Köhögéscsillapítás: ideális választás felső légúti megbetegedések kezelésére.
  • Méregtelenítés: tisztítja a szervezetet, támogatja az immunrendszert.
  • Vérszegénység: elősegíti a vérképzést és feltölti a legyengült szervezetet.

Miként hasznosíthatóak az akácméz tulajdonságai?

A fentiekből is jól látható, hogy az akácméz tulajdonságai rendkívül sokoldalúak. Legyen szó teák ízesítéséről, süteményekről vagy kúraszerű alkalmazásáról, minden helyzetben megállja ez a termék a helyét. Még a szoptató anyák szervezetét is képes felerősíteni. Valóban sokoldalú, ami miatt megéri minél szélesebb körben alkalmazni.

Az akácméz, mint Hungarikum

Az Országos Magyar Méhészeti Egyesület még 2014-ben kezdeményezte a magyar termelői akácméz Hungarikummá való nyilvánítását, ami sikeresen meg is történt. Mára tehát egy teljesen nemzetközileg elismert terméktípusról van szó, amit büszkén fogyaszthatunk.