A nagymamáé a legjobb lángos tészta recept

lángos tészta recept

Az idősebb korosztály tagjai még bizonyosan emlékeznek a nagyszülőknél töltött vakációkra, amikor a nagymama mindennap egészséges finomságokkal halmozta el az unokáit. Neki a fejében volt a lángos tészta recept, nem kellett leírásból bekavarnia. Ráadásul nagyon rövid idő alatt elkészült ez az ínyencség, amit a gyermekek boldogan majszoltak az udvaron vagy az utcán a barátaikkal.

Manapság már retró finomságnak számít a lángos, ennek ellenére, nemcsak vásárokon, falunapokon vásárolhatjuk meg, hanem a városban is. Természetesen egyik sem vetekszik az otthon készült lángossal és ma is vannak édesanyák, akik örömmel készítik el a családjuknak. A legtöbbször ők lángos tészta recept alapján dolgoznak, ily módon zárva ki a hibalehetőségeket.

Legfinomabb lángos recept az interneten

Néha azt érezzük, hogy úgy ennénk valami olyan finomságot, amit gyerekkorunkban szerettünk és gyakran fogyasztottunk. Könnyen és gyorsan előállítható gyermekkorunk kedvence, ha kéznél van a legfinomabb lángos recept, amit annak idején még a nagymama diktált le nekünk. Az eredmény íze visszarepít bennünket a gyermekkorunkba és szomorú szívvel gondolunk arra a szerettünkre, aki annyiszor megörvendeztetett ezzel a finomsággal minket.

Akinek nincs házi receptje, annak sem kell lemondania a lángos ízéről, hiszen az interneten sok leírást találhatunk erről. Például a receptek.at weboldalon olvasható változat rendkívül könnyen elkészíthető és ha beválik, akkor onnantól kezdve a családnak ez lesz a legfinomabb lángos recept, hiszen a megalkotásához nem kell nagy tapasztalat.

Kiváló tartármártás recept ismerhető meg

A rántott, sült húsok mellé nagyon finom a tartármártás, de majonézes saláták alapjának is tökéletesen megfelel. Könnyen elkészíthető a tartármártás recept szerint a finomság, amivel megbolondíthatunk bármilyen ételt. Egyedül talán a házi majonéz kikeverése okozhat gondot, ami az egyik alap összetevője. Mégis megéri bíbelődni vele, mert így lesz igazi házi változatú.

A recept tulajdonképpen klasszikus ízű, de kifejezetten kellemes meglepetést képes okozni benne például a méz. Amikor vendégeket várunk, akkor mindenképpen érdemes elkészíteni ezt a mártást a felszolgálandó húsok, sültek mellé. Igazi finomsággal kényeztethetjük el a hozzánk látogató vendégeket. Ehhez viszont be kell tartanunk a kiváló tartármártás recept leírását pontról pontra!

Lazac mártás kevés hozzávalóból

Egyetlen nívós ünnepi asztalról sem hiányozhat a lazac, amit érdemes ínycsiklandozó hollandi mártással tálalni. Bármilyen tapasztalat nélkül is ízletes lazac mártás állítható elő, alig néhány alapanyagból. Mindössze vajat, tojássárgáját, csipetnyi sót és fehérborsot tartalmaz a recept. Vigyázzunk arra, hogy minőségi hozzávalókat használjunk, a finom ízhatás érdekében minimum 82%-os zsírtartalmú vajat válasszunk!

Érdemes a műveletet még a lazacsütés előtt elkezdenünk, mert ennek sütése közben nem nagyon lesz rá időnk. A lazac fűszerezésére kiváló a só és a bors, de az ízvilágát nagyszerűen kiegészíti a sütés után rácsepegtetett citromlé. A frissen sült mellé felszolgálható lazac mártás tovább emeli a gasztronómiai élményt, különleges ízvilágot mutatva be.