A számítógép javítás lehetséges okai

Számítógép javítás
Számítógép javítás
Számítógép javítás

Habár a modern PC-k viszonylag bombabiztos üzeműnek tekinthetők, mégis léteznek olyan esetek, amikor gépünk szervízre szorulhat. A szoftveres támadások veszélye mindig fennáll, és elég egyetlen olyan vírus, mely titkosítja összes fájlunkat, hogy rendszerünk használhatatlan legyen. A támadások ezen módja ellen egy modern antivírussal jól lehet védekezni.

Az ESET jó választás, hiszen a vírusdefiníciós adatbázis folyamatosan frissül, és olyan funkciók is elérkeztek már a programba, mint a lopásvédelem. Ezzel szemben a modern gépek sajnos a fizikai sérülések ellen nincsenek túl jól védve. A számítógép javítás tehát sokszor egy túláram, egy leejtés vagy egyéb fizikai behatás miatt is szükséges lehet.

A drága gépek, workstation-ök, gamer PC-k legnagyobb ellensége a viharos idő, hiszen egy jól irányzott villám a ház nem tökéletesen szigetelt hálózatába, és gépünket olyan feszültség érheti, mely jó esetben csak a tápegységet süti meg, rossz esetben viszont akár a videókártyát, processzort és az alaplapot is. Az ilyen behatások ellen túlfeszültség elleni védelemmel ellátott elosztókat érdemes otthon használni.

A túláram által bekövetkezett károkat nagyon ritkán lehet javítani a szervízben, és az esetek nagy részében új alkatrészt kell venni, ami egy 200.000 forintos videókártya esetében nem túl kellemes. A számítógép javítás esedékes lehet sérült merevlemezek esetében is adatkinyerés szempontjából. A merevlemezekre egyébként külön vigyázni kell, mert a HDD-k esetében az olvasófej könnyen tönkreteheti a diszket egy leejtés során. Összegezve: számítógép javításra sok okból lehet manapság szükség. Védekezni a legtöbb ellen viszont lehet.