A vezeték nélküli házimozi rendszer előnyei

vezeték nélküli házimozi rendszer

A házimozi rendszer alapvető része lett számos háztartásnak az elmúlt években, hiszen remek kép- és hangminőségben élvezhetjük kedvenc filmjeinket, ráadásul az élmény is teljes mértékben a miénk, hiszen nem kell megannyi emberrel együtt egy tömött moziban ülnünk. Rengeteg módon lehet manapság egy otthoni házimozi rendszert létrehozni.

A lényeg általában az szokott lenni, hogy legyen egy viszonylag nagy képátlójú tévénk, valamint egy minőségi házimozi hangrendszerünk. A vezeték nélküli házimozi rendszerek egyre elterjedtebbek, mivel nem kell a kábelezés miatt aggódni sem a kép-, sem a hangrendszernél, ami jelentős mennyiségű fejtörést spórolhat meg nekünk hosszú távon.

A bluetooth technológiás eszközök fejlődése bizony már a házimozikba is eljutott, és egy smart tévé vagy egy média box segítségével könnyedén megoldhatjuk, hogy szinte semmilyen egyéb kábelezésre ne legyen szükség a tápkábeleken kívül. A smart tévék lehetővé teszik, hogy online stream-eljünk filmeket, továbbá online tárhelyekről nézzük kedvenc sorozatainkat, valamint filmjeinket.

A média box-ok remek alternatívák vezeték nélküli házimozi rendszerekbe, ha nem rendelkezünk smart tévével, hiszen ezek az eszközök számos forrásból tudnak jelet fogadni, melyet aztán továbbítanak a tévé felé. A jó hír, hogy manapság m ár a hangrendszerekből is létezik vezeték nélküli, habár ezek igen drágák, mivel 6 hangfalhoz kell úgy eljuttatni a jelet, hogy az erősítve legyen és más eszközöket ne zavarjon. Mindenesetre remek lehetőségeink vannak jelenleg a vezeték nélküli otthoni mozizás tekintetében!

Print Friendly, PDF & Email