Akciós számítógépek gamer kategóriában? Miért ne?

akciós számítógép

Minden évben egyre többen invesztálódnak a számítógépes videójátékok kategóriájába, főleg a fiatalok körében. A gamer gépek egyre fejlettebbek ennek megfelelően minden évben, és bármikor megeshet, hogy úgy döntünk, hogy ideje beújítani egy jó kis gamer gapet otthonra.

A büdzsé természetesen sok esetben számít, ami nem is meglepő, hiszen a teljesítménycentrikus gépek rendkívül sokba kerülhetnek, ha high-end alkatrészeket választunk. Egy top videókártya a 300.000 forintos árat is elérheti, ezért sokan az akciós számítógépek mellett döntenek, hiszen ez is egy jó spórolási lehetőség. Az akciós számítógépek a gamer kategóriában általában akkor érhetők el, ha használtan akarunk venni egy gépet.

Sokan vesznek úgy gamer gépet, hogy 1-el vagy 2-vel régebbi generációs alkatrészekkel felszerelt gépeket vásárolnak, hiszen az ilyen gépek ára jelentős mértékben csökken az évek múlásával. Egy 2 éves gamer gépet körülbelül az eredeti árának feléért meg lehet vásárolni, hiszen azóta frissebb alkatrészek jöttek ki és a gépbe épített régebbi alkatrészek is elavultak, amortizálódtak valamilyen szinten.

A játékok teljesítményigénye minden évben nő, a gépeket pedig ennek megfelelően kell 1-2 évente cserélni, ha a top grafikára, felbontásra és szépségre van szükségünk. A legtöbben azonban akciós számítógépekkel és közepes beállításokkal, valamint régebbi játékokkal is elvannak, melyekhez nem feltétlenül kell a legújabb atomerőmű. Az akciós gamer gépek vásárlása tehát büdzsékímélő megoldás; főleg, ha használtan vesszük az adott gépet.