Alcatel telefonok: flashback a múltba

Alcatel telefon

Az Alcatel egy kevésbé ismert cég, azonban remek választás lehet azok számára, akik éppen a lehető legolcsóbb telefont keresik valamilyen oknál fogva. Igaz, hogy az Alcatel kínálatában is van egy-két alsó-középkategóriás okostelefon, azonban a termékkínálat nagy részét a klasszikus Nokia-szerű mobilok teszik ki, melyek valóban csak telefonálásra és sms küldésre alkalmasak.

A körülbelül 10.000 forint körül megvásárolható Alcatel telefonok érintőképernyővel sem rendelkeznek, hiszen a klasszikus gombos megvalósítás él még esetükben, mely sok mai tinédzser számára már relikviának számíthat. Azonban azok, akik még használtak ilyeneket, jól elnavigálhatnak egy ilyen telefonban, hiszen megeshet, hogy épp külföldön vagyunk, és szükségünk van egy ideiglenes készülékre; ebben az esetben pedig senki sem akar drága telefont venni.

Az Alcatel telefonok tulajdonképpen az ilyen helyzetekben teljesítenek jól, hiszen olcsó alternatívát kínálnak azok számára, akik a lehető legolcsóbbat keresik. Ha fő telefonunknak baja esett, esetleg működésképtelen vagy ellopták, akkor a legközelebbi GSM boltban egy Alcatel telefont vagy egy ehhez hasonló mobilt fillérekért meg tudunk vásárolni, és már is elérhetők vagyunk. Egyértelműen jobb, mint telefon nélkül lenni.

Természetesen tudni kell azt is, hogy ezektől a készülékektől nem lehet manapság már sokat elvárni. Egyértelműen nem azokra a célokra lettek kitalálva, melyekre manapság prémium okostelefonjainkat használjuk. Telefon, sms, talán egy-két kép, de a gombos Alcatel mobilok itt már ki is fújtak.