Alig használt eladó telefonok vásárlása

eladó mobiltelefon
Eladó mobiltelefon

Ha egy kicsit spórolni szeretnénk manapság az okostelefon vásárláson, akkor érdemes a használt piacon körülnézni, azonban tudni kell, hogy mely fórumokon érdemes telefont venni, és melyeken nem. A magánszemélyektől vásárolt eladó mobiltelefonok mindig kockázatot rejtenek magukban, hiszen lehet, hogy elsőre nem nyilvánvaló esztétikai hibák, szoftveres hibák és hardveres hibák érkezhetnek a készülékkel, melyekre csak később, a vásárlás után derül sor.

Csak akkor érdemes eladó mobiltelefonokat vásárolni használtan magánszemélyektől, ha valóban ismerjük az illetőt. Ha ez nem opció, akkor viszont van egy biztonságos módja annak, hogy kicsit olcsóbban jussunk hozzá egy alig használt készülékhez.

Sok online bolt, GSM bolt kínál olyan szolgáltatást, hogy okostelefonokat, használt készülékeket ’refurbished’ állapotban kínál eladásra. Ez azt jelenti, hogy ezek a készülékek már voltak használva, viszont a bolt visszavásárolta, megvette őket, majd felújította azokat, kijavítva az esetlege esztétikai, szoftveres és hardveres hibákat.

Ezek a telefonok ugye nem bontatlan, új készülékek, hanem alig használtnak számító telefonok, így az újonnan számított listaárhoz képest 10-20%-al olcsóbban vehetjük meg őket ’refurbished’ állapotban. Webáruházak és lokális boltok is kínálnak már ilyen lehetőségeket; igaz, csak bizonyos készülékek esetében és limitált számban. A kulcs abban van, hogy elcsípjünk egy jó ajánlatot, amikor pont egy számunkra megfelelő készülék érhető így el. A használt, eladó mobiltelefonok vásárlásának ez a biztonságos módja.