Az internet forradalmi hatásai

Az internet kitölti életünket.
Az internet kitölti életünket.

Emlékezzünk vissza egy kicsit az információrobbanás előtti időszakra. Hogyan is zajlott az információ megosztása? Egyszerűen szóban felkerestük ismerőseinket, vagy használtuk az akkoriban már stabilan működő telefont. Az internet megjelenésével ez mind megváltozott.

Lehetőségek milliói nyíltak meg a világháló elterjedésével és kiépülése által. Ez persze eltartott néhány évig és szükség volt megannyi műhold és mesterséges eszköz földkörüli pályára juttatására. Az internet forradalmi hatással volt az emberekre. Az információ megosztás hatványozottan gyorsabb és egyszerűbb lett. Megjelentek a közösségi oldalak, mint például a facebook, vagy a twitter és sokkal egyszerűbbé vált a kapcsolattartás, valamint az ismerkedés. A tudásbázis hatalmas mértékben megnőtt, hiszen az internet jóvoltából azonnali hozzáférésünk van a világ információkészletének szinte teljes részéhez. Bármit megtudhatunk egy csavar becsavarozásától a főzésig bármit. A videómegosztó oldalak az internet talán legfontosabb részét képezik.

Közülük a legnagyobb, a youtube hatalmas mennyiségű videót tárol. A youtube is egy remek forrás a tanulásra, hiszen megannyi oktatóvideó felkerült már. Ezen kívül, ha unatkozunk, bármikor rákereshetünk és nézegethetünk vicces videókat vagy ismeretterjesztő videókat, amelyek egyébként a televízióban voltak csak elérhetőek. Az internet óriási hatással volt az emberiségre. A civilizáció egészen új szintjére értünk jó és rossz értelemben is. A rossz oldala sajnos, hogy megannyi helytelen és sértő tartalom is részét képezi mára a világhálónak, melytől nem egyszerű megszabadulni.