Beltéri és kültéri kőburkolat fajták

kőburkolatok
kőburkolatok

A mészkő burkolat nemcsak a szép megoldások közé tartozik, hanem nagyon tartós is. A Jura mészkő tökéletesen helytáll fal- és padlóburkolatként is. Terasz és lépcső bevonására is használható, hiszen nagyon kemény burkolatról van szó. Sokan kerítés elemként kezdenek el vele dolgozni. A Jura burkolat homlokzat, vagy lábazat kialakításához is bátran felhasználható.

Vannak olyan, akik a Jura kőburkolat elemeket a fürdőszoba dekorációjaként kezdik el feltenni. Nemcsak nagyon tartós, de nagyon jó párabíró képességgel is rendelkezik. Beltéri kőburkolat darabokat is találhatunk a lakásba, mint az ablakpárkány, könyöklő vagy pult. Az antik beltéri kőburkolatok igazi mediterrán jelleget kölcsönöznek otthonunknak. A Jura kültéri burkolat középépületek kialakítására is alkalmas. A mészkő beltéri kőburkolat falra felhelyezve nagyon tartós, sok esetben igazi műemlék hatást tud kelteni. Elegáns és magával ragadó. A Solnhofeni kő burkolatok egyre inkább elterjednek hazánkban is. Sokan választják kerítés alapanyagaként. Lábazat vagy homlokzat kialakítására is tökéletes. Belső falak, padló vagy lépcső megtervezését is meg lehet oldani ebből a kőből.

Különlegessége abban rejlik, hogy akár medence kialakítására is lehet használni. Strapabíró hatásának köszönhetően, külső padló vagy lépcső építésére is tökéletes. A hasított kő, vagy más néven terméskő szép külső vagy belső kőburkolatokat alakít ki. Fürdőszobába is fel lehet tenni. A mozaik kő sokak számára nehezebben kivitelezhető lehet, de ha jobban utána érdeklődik, akkor megtudja, hogy a felhelyezése nagyon egyszerű és különleges hatást kelt.