Denon erősítők házimozi rendszerekhez

Denon erősítők

A házimozi rendszerek egyre elterjedtebbé válnak az otthonokban, hiszen a mozizás élménye otthon a legkényelmesebb, és jelenleg is a tévézés az egyik legkedveltebb szabadidős időtöltés hazánkban. A modern hang- és képrendszerekkel párosítva a tévézés pedig egészen új szintre léphet.

Minden mai házimozi rendszernek szüksége van egy minőségi hangrendszerre, és a hangzás tökéletesítésének egyik lényeges eleme a házimozi rendszerek kapcsán az erősítés. A fejlett Denon erősítőkhöz hasonló házimozi erősítők nem csupán növelik a hangteljesítményt, hanem egyéni preset-ek szerint tisztítják és kiemelik a kívánt hangszín-összetevőket, így megemelhetjük a mélyeket, de le is vághatjuk a magasakat a filmek műfajának megfelelően.

A hangfalrendszer típusa lehet vagy aktív, vagy passzív annak megfelelően, hogy az erősítő a hangfalakon kívül vagy belül található. Sokan választják az aktív rendszereket, mert kevesebb hőt termelnek és a hangzás is kifinomultabban beállítható. Hátránya viszont, hogy több a kábel, és minden hangfalnak saját tápra van szüksége.

Ezzel szemben a passzív hangfalas rendszerek, mint például egy Denon erősítővel felszerelt hangrendszer, egy központi erősítővel rendelkeznek, mely a felerősített hangjelet küldi a hangsugárzókba. Kevesebb a kábelezés, viszont a központi erősítő igen drága, és a hangzás is kevésbé kifinomult. A lényeget viszont minden Denon erősítő tudja: 5.1-es csatlakozás, Teljes 4K/60 Hz jeltovábbítás HDR, HLG, ARC és HDMI CEC formátumokban, Dolby TrueHD és DTS-HD Master Audio módok és egyebek.

Print Friendly, PDF & Email