Érdemes eladó használt telefonokat venni?

eladó használt telefonok

Az okostelefonok piaca sosem volt ilyen érdekes és sokszínű. Manapság már lehetőségünk van néhány tízezertől félmillióig terjedő összegeket is kiadni egy-egy okostelefonért. A prémium készülékeket sokak szerint nehéz megfizetni, és amíg a gyártók minden évben szinte ugyanazt a dolgot dobják piacra csak egy új névvel, nagyobb méretekkel és egy drágább árcédulával, addig ez nem is fog változni.

Az újonnan vásárolt telefonok mindig drágák voltak, az árak pedig egyre csak drágulnak. Az eladó használt telefonok azonban megoldást jelenthetnek azok számára, akik spórolni szeretnének a telefonvásárláson, és nem feltétlenül van szükségük többszázezres telefonra, hanem csak egy olyat keresnek, mely jól elvégzi az alapvető hétköznapi feladatokat.

Az eladó használt telefonok között is vannak azonban olyanok, melyek könnyen pénzkidobássáválhatnak, ha nem figyelünk arra, hogy mit vásárlunk. A harmadik féltől, valamint magánszemélytől való telefonvásárlás mindig rizikós volt egy kicsit, hiszen a fizikai jeleken kívül nem igazán látunk bele abba, hogy az előző tulajdonos miként és mire használta a telefont.

Szerencsénk akkor van, ha nemrég vásárolt, alig használt telefontól akar megválni a tulaj, mert esetleg valamilyen okból kifolyólag nemtetszett neki az adott modell. Ilyenkor az eladó használt telefonok vásárlása kifizetődő lehet, feltéve, ha nem látszik fizikai sérülés, bár ez is lehet alku tárgya, ha mégis. A legbiztosabb az, ha hivatalos márkaboltból vásárlunk ’refurbished’, avagy újracsomagolt készülékeket. Ezek minőségéről ugyanis a forgalmazó gondoskodik, és még garanciát kis kaphatunk rá!