Érdemes elkészíteni a somlói revolúció tortát

Somlói revolúció torta
Somlói revolúció torta

A somlói galuska és receptvariációi méltán népszerűek, noha nem tartoznak a legdiétásabb édességek közé. Kevesen vannak, akik az édességeknek ellen tudnak állni, és ha nem is rendszeresen, de legalább néha megengednek maguknak némi finomságot.

A somlói alaprecept és ízvilág szolgált alapul a somlói revolúció fantázianevű kis gyönyörűséghez. A tortában minden benne van ahhoz, hogy kimerítse a klasszikus torta fogalmát, csoki, tojás, krém, tejszín, liszt, cukor. A somlói revolúció ennek ellenére nagy kedvenc az olvasók között, hiszen a klasszikus barna-fehér süteményekhez tartozik, amelyek mindig ünnepélyesek. Éppen ezért kiváló ünnepi alkalomra vagy valamilyen családi eseményre.

Annak ellenére, hogy elkészítése nem a legegyszerűbbek közé tartozik, mégis kedvelik olvasóink. Ezt valószínűleg a torta látványa is okozza, hiszen amint rápillantunk a fotóra, egy kis fantáziával már érezzük is a kellemes csokis krémes ízét. A somlói revolúció nem teljesen kezdőknek való sütemény, esetleg bátor kezdőknek.