Érdemes olcsó használt telefonokat venni?

olcsó használt telefonok
olcsó használt telefonok
Olcsó használt telefonok

Az olcsó telefonok világában könnyű manapság elveszni. Az alsó kategória már olyan gyöngyszemeket biztosít számunkra, melyek az áruk hallatán rendkívül jó vételnek számíthatnak, azonban hosszú távon ezekkel a készülékekkel ritkán érdemes kalkulálni.

Sokan éppen ezért újonnan vásárolt alacsony kategóriás készülékek helyett inkább használt középkategóriás telefonokat vesznek olcsóbban, így spórolva egy kicsit az áron, viszont jobb készülékhez jutva. Az olcsó használt telefonok jó döntésnek számíthatnak, ha tudjuk mit csinálunk. Különösen vigyázni kell ugyanis harmadik fél által árusított készülékeknél, ugyanis ezek esztétikai hibákkal, szoftver és hardverhibákkal is érkezhetnek.

Magánszemélytől csak akkor érdemes olcsó használt telefont vásárolni, ha valóban ismerjük a személyt és megbízunk benne. Ha nem ismerünk ilyen embert, akkor a legjobb döntés, ha egy hivatalosan elismert bolttól veszünk alig használt, ’refurbished’ állapotú olcsó használt készülékeket, melyek az eredeti árhoz képest 10-15%-al olcsóbban megvásárolhatók, viszont a bolt garantálja az esztétikai hibátlanságot és a megfelelő működést szoftver és hardver terén.

Igaz, hogy ezeken a készülékeken nem spórolunk annyit, mint egy magánszemélytől 30-40%-al is olcsóbban vásárolható iphone-on, azonban befektetésünk biztonságosabb, és még lehet, hogy garanciát is kapunk a készülékre. Ha tehát mindenképp olcsóbban szeretnénk telefont, és biztonságos vételt keresünk, akkor az újrafelújított, már bontott telefonok között érdemes szétnézni hivatalos márkaboltokban és webáruházakban.