Érdemes prémium eladó mobiltelefont vásárolni?

Eladó mobiltelefon

Nem mindenki szeretné manapság megfizetni a borsos áron kapható éppen aktuális prémium telefonokat. A megoldás sokak számára tehát a használt piac lehet, ahol megvehetjük azokat a készülékeket egy kicsit olcsóbban, melyeket gazdáik meguntak, esetleg idő közben más készülékre cseréltek.

Az eladó mobiltelefonok körében egyértelműen a prémium készülékeken lehet a legnagyobbat spórolni, hiszen az értékcsökkenés a használtság miatt itt a legjelentősebb. Egy prémium Samsung vagy Apple csúcskészülék újonnan már könnyen elérhető a 300.000 forintos árat. Akik ezt nem akarják kifizetni, azoknak két lehetőségük van általában.

Vagy várnak körülbelül egy évet, amíg az éppen aktuális csúcskészülék bolti ára a felére csökken az idő múlása, valamint az új modell megjelenése miatt, vagy figyelik a használt piacot egy jó ajánlatért, mely olcsóbb vásárlást eredményezhet. A prémium eladó mobiltelefonok körében tehát jó esély van arra, hogy borsos árat fizetünk, ha nem akarjuk megvárni, hogy a készülékek értéke lejjebb menjen.

A mobiltelefon gyártók sajnos nem nagyon fognak változtatni azon a tendencián, hogy minden évben új modellt adnak ki horrorisztikus árak mellett. Aki manapság prémium készüléket keres, és nem akarja a gatyáját is rákölteni, annak mindenképp az eladó mobiltelefonok közül érdemes választania. Ez lehet közvetlenül magánszemélyektől is, azonban a legbiztosabb az, ha hivatalos oldalaknál vásároljuk a készüléket ’refurbished’ formában, mivel így biztos, hogy esztétikai és belső hibáktól mentes készüléket kapunk.