Erős PC gépek otthonra?

PC gépek

Manapság is változatos a PC felhasználók állománya, hiszen van, aki egyszerűen csak irodai tevékenységeket végez otthoni számítógépén, mint például Office programok használata, chat-elés, stb; de van, akinek teljesítményigényes gépre van szüksége a számítógépes játékok és a szerkesztő programok futtatásához. Az erős PC gépek tehát ma is komoly szerepet töltenek be otthonunkban, ha érdekelnek minket olyan dolgok, amihez nem elég egy átlagos számítógép.

Az otthoni PC-k feladatai közül sokat felváltottak az elmúlt években a tabletek, okostelefonok és az okostévék. Mindehhez hozzájön az is, hogy a PC gépek igencsak sok helyet foglalnak és sok hőt is termelnek, ráadásul a chat-elés, tévézés és sok esetben a játszás feladatkörét is tudják már biztosítani a jóval kevesebb helyet és energiát igénylő laptopok, okostelefonok és iPad-ek. Az igazán teljesítményigényes feladatokhoz azonban továbbra is PC gépek szükségesek, mivel az erős alkatrészeket nem nagyon lehet lekicsinyíteni, és ezek az alkatrészek jelentős mennyiségű hőt termelnek, mely esetben a hűtéshez szintén helyigényes alkatrészek kellenek.

A high-end gamer PC-k és a workstation-ök tehát továbbra is asztali gépek formájában vannak jelen rengeteg háztartásban. Ahol egyébként nem fontos a helygazdálkodás, oda nyugodtan lehet PC-t is tenni. Sok esetben kell tehát erős PC gép otthonra, hiszen a hellyel való gazdálkodás általában teljesítménybéli csökkenéshez is vezet. Érdekes kérdés viszont, hogy a PC-ket vajon teljes mértékben felváltják-e az okostelefonok és laptopok a jövőben, hiszen a kompakt eszközök is egyre fejlettebbek lesznek.