Fontos a kompaktság? Mini számítógép!

mini számítógép

Sokan szembesülnek azzal a problémával, hogy nincs olyan gépük, melyet magukkal vihetnének utazáshoz. A laptopok gyakori választásnak bizonyulnak, azonban ezeket is fáradalmas lehet hordozni egy idő után. Ha végképp spórolni szeretnénk a hellyel és a tömeggel, akkor a mini számítógépek jó megoldást jelenthetnek problémáinkra. Az Intel és a Zotac is gyárt kisméretű PC-ket, melyek egy kisebb táskában hordozhatók, és sokszor csak annyi helyet foglalnak, mint egy közepes méretű fényképezőgép.

Rendelkeznek a legfontosabb bemeneti szabványokkal, csatlakoztathatók hozzájuk a jól megszokott perifériák (billentyűzet, egér, monitor, hangfalak), és általánosságban rendkívül hordozható kis gépeknek számítanak, ami jó hír azoknak, akik sokat utaznak, vagy egyszerűen csak otthonra keresnek olyan kis gépet, mely nem nagy, nem zajos, nem foglal egy bútornyi helyet és nem melegíti nyáron a szobát fájdalmas Celsius fokokkal. A mini számítógépek nem kifejezetten teljesítmény-centrikusak, viszont akár az asztalon is elférnek és általánosságban helykímélő gépek, így kis háztartásokba helyszűkös szobákba igazából nincs is jobb választás, mint a mini gépek.

Irodai munkai feladatok ellátásra tökéletesek, tehát Office programokat, adatbáziskezelőket, Excel-t, Powerpoint-ot és egyebeket is probléma nélkül futtathatunk rajtuk, viszont a játékokról és a videóvágásról jó eséllyel el kell feledkezni, hacsak nem valami Mac Mini-t választunk. A mini számítógépek egyre népszerűbbek a modern háztartásban, mivel kevés életteret foglalnak és általánosságban véve kompaktak, jól hordozhatók, barátságosak.