Gamer asztali számítógép eladó. Érdemes megvenni?

asztali számítógép eladó
asztali számítógép eladó
Asztali számítógép eladó

Sokan keresnek manapság gamer gépeket, hogy legyen mivel kikapcsolódni egy kicsit egy hosszadalmas nap után. A modern számítógépes játékok sajnos egyre erőforrásigényesebbek, az újonnan megjelenő PC alkatrészek ára pedig egyre csak emelkedik, így hát egyre többe kerülnek az újonnan vásárolt gamer gépek is.

Ha azonban egy gamer asztali számítógép eladó, és nem számít olyan réginek, akkor lehet, hogy érdemes lecsapni rá, hiszen 10-30%-al olcsóbban beszerezhetünk egy olyan gépet, melyre újonnan lehet, hogy nem lenne pénzünk, viszont tökéletesen megfelel elvárásainknak. Az éppen aktuális csúcskártyák ára manapság már 250-300.000 forint körül szokott mozogni. Ha ki akarjuk max-olni a játékokat, akkor egyértelműen ezekre lesz szükségünk, viszont egy ilyen kártyával épített gép újonnan legalább félmillió forintba fog kerülni.

Ha nem akarunk ennyit költeni a gépre, akkor érdemes legalább fél évet várni, míg egy kicsit esik az ára a kártyának. Ha 1 évet várunk, mire az új modell kijön, akkor az éppen leköszönő előző csúcsmodell ára nagyot szokott zuhanni, és egy ilyenkor, ha egy gamer használt asztali számítógép eladó, melyben a kiszemelt kártya van, akkor bizony sokat spórolhatunk!

Tekintve, hogy manapság az alkatrészek bombabiztosnak számítanak, az se nagy baj, ha garancia már nincs a termékre. Ha az előző tulajdonos megfelelően használta a kártyát, nem volt túlságosan overclock-olva, akkor jó eséllyel jó vételnek nézünk elébe és max beállításokon élvezhetjük az új játékokat is. Ehhez persze ki kell fogni egy jó ajánlatot, és ilyen nem mindig jön szembe.