Gamer PC olcsón? Nem probléma!

PC olcsón
PC olcsón
PC olcsón

A gamer kultúra és a játékipar igencsak kiteljesedett az elmúlt években, ez pedig azt jelenti, hogy egyre fejlettebb masinákat kell üzemeltetnünk otthon, ha valóban max-on szeretnénk tolni a legújabb játékokkal. Itt azonban sokan szembesülnek azzal, hogy a gamer PC nem feltétlenül egy olcsó valami, mint általánosságban az elektronikai eszközök nagy része.

Az olcsó gamer PC azonban nem egyelérhetetlen kihívás, csupán tudni kell hogyan válogassuk össze úgy az alkatrészeket, hogy ne menjen rá a gatyánk is. Az olcsó gamer PC lelke a videókártya, ezt valószínűleg nem kell különösebben fejtegetni.

A lényeg tehát, hogy kiválasszuk azt a legerősebb kártyát, mely büdzsénknek körülbelül felét kiadja, majd összeválogassunk olyan kompatibilis alkatrészeket, melyek kiegészítik a gépet, és feladatukat éppen csak jól ellátják. Ezek azok az alkatrészek ugyanis, melyeken spórolhatunk. A videókártya egyértelmen szolid választás kell, hogy legyen, viszont, ha költséghatékony gamer PC-t akarunk építeni, és nem akarunk videót vágni, zenét szerkeszteni, tervező programokkal őrültségeket csinálni, akkor RAM, processzor és egyebek terén nem kell túlságosan a minőségre hajlani.

A videókártyán kívül fontos egy kompetens hűtés és azért egy jól kinéző ház is, hiszen mégiscsak olcsó gamer PC-t csinálunk. Az online tervező programok használata minden esetben ajánlott, mivel így a legegyszerűbb kompatibilis alkatrészeket találni, ha a videókártyából indítjuk az építést. Összeszerelésre fel!