Használt asztali számítógép olcsón, online

használt asztali számítógép olcsón

Rengeteg platformon lehet manapság asztali számítógépeket vásárolni. Újonnan kész konfiguráció vásárlása általánosságban jó ötlet, ha olcsóbb gépeket keresünk, és ha még többet akarunk spórolni, akkor a használt piac szintén rendelkezésünkre áll, mint lehetőség. Használt asztali számítógép olcsón könnyen vásárolható manapság.

Ha irodai használatra keresünk gépet, akkor nem is kell túl sok pénzt félrerakni, mivel 100.000 forintos büdzséből használtan már egy egész jó gépet tudunk vásárolni. Igaz, hogy nem lesz tip-top, és még igazán új se (1-2 éves), de hétköznapi használatra jó eséllyel bőven megfelel. Office programok futtatása, Youtube-ozás, Facebook-ozás, egy táblázatkezelés vagy videónézegetés bőven lehetséges még a legalapabb gépekkel is, tehát a használt asztali számítógép olcsón vásárlása mindenképp az irodai gépeknél a legkönnyebb.

Ha gamer PC-t akarunk vásárolni, akkor az árkategória hamar megugrik, jó eséllyel a duplájára. Új generációs gamer gépet ne is akarjunk olcsón venni, ugyanis a top kártyák maguk 2-300.000 forint körül mozognak, és áruk csak 1 év után kezd el majd esni.

A gamer PC-k használt piaca a költséghatékony kategóriában (figyelembe véve az ár/érték arányt is) főleg 2-3 éves gépeket testesít meg, és nekünk is ezeket érdemes vásárolnunk, ha valóban spórolni akarunk. 250-300.000 forintért már egész jó gépet tudunk venni, de 200.000 forintért is jól jövünk még ki a használt piacon, ha kicsit régebbi alkatrészekkel rendelkező gépet szemelünk ki. A lehetőségek adottak, csak le kell csapni a jó ajánlatra!