Használt mobil telefonok vásárlása okosan

használt mobil telefonok

Első ránézésre jó spórolási lehetőségnek tűnik a használt mobil telefonok vásárlása, azonban könnyedén megvásárolhatunk magunknak annyi hibát is, ami mellett már akár új készüléket is vehettünk volna. Tekintve, hogy nem hivatalos márkaboltból vesszük a készülékeket, a telefonok minősége teljes mértékben sosem garantált, hiszen magánszemély nem fog garanciát biztosítani a telefonra.

Éppen ezért kell minden használt készülék megvásárlása előtt a telefon állapotát ellenőrizni és felkutatni rejtett hibák után a készüléket, hogy ne érjen minket meglepetés a későbbiekben. Az esztétikai hibák, mint például betört kijelző, karcos ház, azonnal láthatók és ha nem zavar minket, hogy nem makulátlan a használt mobil telefon, akkor már meg is van az alkudozás első fegyvere.

A szoftveres hibákat nehezebb észrevenni. Ha valaki már turkált a telefonban, hackelgette, aztán visszaállította, akkor már nem garantált, hogy minden stimmelni fog. Ha szoftveres hibákat észlelünk a használat során, akkor jobb, ha nem vesszük meg a telefont, de ha pontos információt akarunk kapni a készülékről, akkor néhány titkos fejlesztői kód segítségével beléphetünk a fejlesztői menübe, hogy bővebb információt kapjunk a hardverről, az akkumulátor állapotáról és egyéb fontos tényezőkről.

A tüzetes átvizsgálás során érdemes azt is megnézni, hogy gyári vagy utángyártott-e az akksi, mivel ez is alku tárgyát képezheti a későbbiekben. A használt mobil telefonok vásárlása megérheti, ha éppen ideiglenes készüléket keresünk, azonban nehéz kalkulálni egy hosszú ideje használt telefon maradék élettartamával.