Házimozi rendszer vezeték nélküli koncepcióval

házimozi rendszer vezeték nélküli

A vezeték nélküli rendszerek rendkívül népszerűek lettek az elmúlt években a szórakoztató elektronikai termékek számos területén. Sok embert látni például az utcákon bluetooth fülhallgatókkal, de otthon például a smart TV-k is főleg vezeték nélküli rendszer alapján működnek, hiszen az otthoni Wifi hálózatra csatlakoztatva bármilyen egyéb eszközzel lehet a tévét manapság már kezelni.

Aki a házimozi hangrendszert is függetleníteni akarja a kábelezéstől, annak jó hír, hogy rengeteg bluetooth-os hangrendszer áll már rendelkezésre és nem is túl horrorisztikus árakon. A High end-et azért persze továbbra is meg kell fizetni, azonban a középkategóriában is vásárolhatunk már egész jó házimozit vezeték nélküli kivitelezésben, így a következő szintre emelhetjük az otthoni mozizás élményét.

A kevesebb kábelezés minden háztartásban jól jön, hiszen kevesebb kábelt kell elrejteni a tévé mögött, vagy éppen kevesebb kábelt kell átvezetni a szekrények mögött vagy keresztbe a nappalin. A házimozi rendszerek egyik nagy hátránya már most is az, hogy az 5.1-es és 7.1-es hangfalrendszerek rengeteg kábellel járnak, hiszen minden hangfalba el kell juttatni a hangjelet, ha pedig aktív rendszerekről van szó, akkor minden egyes hangfalnak külön tápkábelre is van szüksége.

A házimozi rendszer vezeték nélküli verziója tehát kecsegtető lehet sokaknak, akik eddig a kábelezéssel szenvedtek. A Bluetooth-os házimozi rendszereket nem kell külön kábelekkel csatlakoztatni a tévéhez, és sok hangrendszerben már a hangfalakhoz is wireless módon jut el a hangjel!