Hogyan lehet az okostelefonból tanítható távirányítót csinálni?

tanítható távirányító

Az okos eszközök ellepték életünket az elmúlt években, és sok olyan klasszikus eszközre, mint a hagyományos távirányító, már nem is feltétlenül van szükség, ha van egy okos tévénk és egy okostelefonunk. Az okostelefont ugyanis be lehet állítani úgy, hogy a tévét is kezelhessük vele.

Ez régebben csak azoknál a tévéknél működött, melyek nem csak a klasszikus infrás univerzális távirányítókkal vezérelhetők, hanem rendelkeznek wifi hozzáféréssel és egyéb lehetőségekkel is, mára azonban fordult a kocka. Ott van még az is, hogy sokan igen sok távirányítót használnak a megannyi elektronikai eszköz kezeléséhez, így számukra érdemes lehet szűkíteni a használatban lévő, valamint potenciálisan elveszthető távkapcsolók számát is.

A körülbelül 10 dolláros árért megvásárolható iOS-es Roomie Remote nevű app installálása után az iPhone-ból egy gyönyörű multifunkciós tanítható távirányító varázsolható, amellyel kezelhetjük televíziónkat, házimozinkat, DVD-lejátszónkat, hangrendszereinket, Hi-Fi-t, a légkondicionálót és még egy halom más eszközt is, ha azok rendelkeznek a megfelelő szabványokkal és támogatásokkal.

A program igencsak okos, mivel a telefonból kibocsátott wifi jelet infravörös jellé alakítja, így irányíthatjuk még a régebbi tévéket és eszközöket is! Az újakhoz természetesen ott van a wifi jel. Az okostelefonok valóban forradalmi újításnak számítanak, hiszen akár egyetlen eszközzel kiválthatjuk a tucatnyi távirányítót, mely az átlagos otthonban van. Elég a megfelelő frekvenciákat megadni az alkalmazásnak és már helyben is van új tanítható távirányítónk!