Hol érdemes használt mobilokat olcsón vásárolni?

használt mobilok olcsón
használt mobilok olcsón
Használt mobilok olcsón

Ha mobilunk bedöglött, esetleg szervízben van, vagy éppen egy cserekészüléket keresünk egy rövidebb időtartamra, akkor a használt mobilok olcsón való vásárlása igencsak vonzó lehet, hiszen nem kell vagyonokat költenünk egy olyan készülékre, melyet nem biztos, hogy sokáig fogunk használni. Az olcsó mobilok azok számára is vonzók, akik fő készülékként sem akarnak 200.000 forintos csúcsmobilt vásárolni, hiszen nincs szükségük a top funkciókra, erőforrásokra, stb.

Az olcsó mobil használtan való vásárlása viszont nem mindig kifizetődő vétel, ha nem tudjuk, hogy mit csinálunk. A magánszemélyektől való vásárlás szinte mindig veszélyt hordoz magában, hiszen olyan szoftveres és hardveres hibákat tartalmazhat a készülék, melyekről nem tudunk, a tulajdonos viszont pont emiatt akarja a telefont eladni.

Minden ilyen esetben ezért tüzetesen át kell nézni ilyenkor a vásárlandó készüléket. Ha a tulajdonos egy éppen leköszönő csúcsmobiltól akar megválni, akkor igen jó vételt köthetünk, hiszen még az új árhoz képest is tízezreket spórolhatunk, azonban a rejtett hibák veszélye ilyenkor is fennáll. Ha használt mobilokat olcsón akarunk vásárolni, akkor viszont ezzel számolni kell.

Létezik egy kevésbé olcsó alternatíva azonban, mely mégis olcsóbb, mint az új bolti ár. Ezek az alig használt, éppen bontott telefonok, melyek ’refurbished’ állapotban érhetők el számos webáruházban. A bolt ilyenkor gondoskodik a telefon makulátlanságáról, és még rá is dob 10-15% kedvezményt. Ez az opció tehát nem olyan olcsó, mint bárkitől venni egy használt telefont, viszont biztonságosabb!