Jelek arra, hogy eljött a tablet szervíz ideje

tablet szervíz

Manapság is igen népszerűek a tabletek, melyek tulajdonképpen a laptop és az okostelefon között állnak valahol funkcionalitásban. Kiváló társak lehetnek, ha interaktív felületet keresünk filmnézéshez, játékok játszásához, prezentációk tartásához, Skype-oláshoz, Facetime-ozáshoz, stb.

Mint azonban a legtöbb elektronikai eszköz (köztük az okostelefon, laptop, PC, Macbook, egyebek) is elromolhat, a tabletek sem különbözők, hiszen a fizikai sérüléseket ezek az eszközök sem viselik túl jól, tekintve, hogy szinte egész felületük egy nagy érintőképernyő, mely rendkívül érzékeny az ütődésekre, stb. A tablet szervizek nagyrészt fizikai sérülésekkel és képernyő javításokkal foglalkoznak, azonban olyan hiba is felmerülhet, mely szoftveres jellegű.

Ilyen például egy vírustámadás orvosolása vagy egy szakszerű újratelepítés igénylése. A tabletek olyanok, mint az okostelefonok, laptopok és PC-k, tehát alapvetően rendkívül bombabiztos eszközök, azonban néha megeshet, hogy egy-egy gyári hiba átcsúszik az ellenőrzéseken és csak később mutatkozik meg.

Ha a gyártó nem tudja ezt firmware és szoftveres update-ekkel kijavítani, és már garancián túl vagyunk, akkor szintén megeshet, hogy laptop szervízhez kell fordulnunk. Néhány alkatrész egyébként elromolhat a modern tabletekben is. Ilyen a merevlemez vagy a tárhely, melyek 4-5 év után amúgyis felmondhatják a szolgálatot, valamint a wifi adóvevő, mely szintén cserére szorulhat egy idő után. Minél régebbi a tablet, annál valószínűbb a hibák felmerülésének esélye és a tablet szerviz szükségessége.