Könnyen elkészíthető az esküvői asztaldísz házilag

esküvői asztaldísz házilag

Egy esküvő minden esetben jelentős kiadást jelent az ifjú párnak és szüleiknek, ezért jó, ha le tudnak faragni a költségekből. Képzelőerővel, ügyességgel az esküvői asztaldísz házilag is elkészíthető és a spórolás mellett, ez a megoldás utat enged az egyéni kifejezésmódnak. Például a vintage dekoráció rendkívül elegáns, amivel romantikus hangulat alakítható ki.

Nemcsak ültetőkártyákat készíthetünk az ünnepi asztalra, hanem a vendégeknek aprócska ajándékokat is elhelyezhetünk. Csokit tartalmazó papírdobozkának vagy a szerelemről szóló idézetnek biztosan örülni fognak a meghívottak. A vágott virágok sem maradhatnak le az asztalról, mert nagyon szépen mutatnak. Kellemes munkát igényel az esküvői asztaldísz házilag és nem sok pénzt.

Ötletes madáretetők akár fillérekből

Az állatbarátok már kora ősszel etetni kezdik a kertjükben lévő madarakat, de nem mindegy, hogy milyen etetőben. Ötletes madáretetők állíthatóak elő a ház körül található hulladékokból is, például PET palackokból. Tojástartó használatával szintén megoldhatjuk a madarak etetését, mert az állatoknak szánt magvakat egyszerűen beleszórjuk a mélyedésekbe.

Az újrahasznosítás szerelmesei gyakran alkalmaznak tejes kartondobozt erre a célra. A konzervdobozok némi festékkel vidám színt hozhatnak a kertbe és a madárkák életébe. Önetető madárlakot készíthetünk virágcserépből. Rendkívül ötletes madáretetők ezek, ráadásul fillérekből megalkothatunk. Ne feledjük, hogy a tél hosszú és kemény a kis csicsergőknek, ezért segítsünk a túlélésben nekik!

Elegáns, praktikus pohárjelölő házilag

Nagyobb családi, baráti összejövetelen könnyen megtörténik, hogy a vendégek poharai összekeverednek, ami elkerülhető lenne pohárjelölő segítségével. Pohárjelölő házilag többféle módon és anyagból készülhet, talán a legegyszerűbb az alkoholos filctoll, amivel minden vendég megjelölheti saját poharát. De különböző színű masnikat is köthetünk a boros vagy pezsgős poharak szárára, ami kimondottan elegáns megoldás.

Színes papírból is megalkotható egyedi pohárjelölő házilag, így elkerülhető a poharak összecserélése okozta kellemetlenség. Aki gyakran fogad vendégeket, annak mindenképpen célszerű valamilyen módon megjelölnie a poharakat. Elegáns megoldások léteznek, amelyeknek köszönhetően minden meghívott biztosan a saját poharából kortyolgathatja a finom nedűket.

Érdekes és jópofa újrahasznosított tárgyak gyerekeknek

A felelősségtudatosságra való nevelést nem lehet elég korán elkezdeni, aminek rengeteg gyakorlati haszna van. Újrahasznosított tárgyak gyerekeknek lehetnek például a müzlis dobozok, mert ezekből érdekes puzzle játék hozható létre. Gazdaságos megoldás, hiszen így nem kell mindig új játékokat vásárolni a kicsiknek. Esztétikus telefon- és töltőtartó dobozka készíthető PET palackokból.

Ha lehet, akkor a gyerekekkel együtt alkossuk ezeket meg. Ugyancsak ebből az alapanyagból állíthatunk elő ceruza- és tolltartót, joghurtos poharakból pedig eszményi homokozó szettet. Az újrahasznosított tárgyak gyerekeknek első látásra a kedvenceikké válnak, hiszen ezek olyan egyedi darabok, amilyenek senki másnak nincsenek. Csupán némi kreativitás és képzelőerő kell az elkészítésükhöz.