Megéri használt számítógépeket olcsón venni?

használt számítógép olcsón

A legtöbb otthonban megtalálható még mindig legalább egy számítógép, hiszen ezek az eszközök olyan klasszikusnak mondhatók, hogy nehéz őket kitörölni a mindennapi életből. Bármikor megeshet, hogy gépünk elromlik, ilyenkor pedig gyorsan találunk kell egy új darabot, ha azt akarjuk, hogy minden visszatérjen a normális kerékvágásba.

Az okostelefonnal sok mindent el lehet intézni, azonban az asztali számítógépek és laptopok használatosak sok olyan feladatra, melyekre az okostelefonok közel alkalmatlanok. Ha tehát új gépre van szükségünk és nem akarunk sok pénzt fizetni, akkor használt számítógépek olcsón vásárolhatók bizonyos webáruházakban vagy akár internetes hirdető oldalakon is.

Szerencsénk van a modern gépekkel, ugyanis az alkatrészek nagyrészt bombabiztosak, és viszonylag alacsony mértékben amortizálódnak, tehát a gépek értéke azért szokott csak csökkenni, mert az újabb alkatrészek megjelenése lecsökkenti a régiek árát. Fizikai amortizáció megfelelő használat mellett olyan alkatrészeknél szokott csak bekövetkezni, mint például a merevlemez, jellemzően ez is kb. 5 év után.

Használt számítógépeket olcsón venni tehát megéri, mivel befektetésünk értéke nagyjából megmarad. Ha egy használható gépet veszünk és nem ejtjük le cipelés közben, akkor jó eséllyel 2-3 évig használhatjuk, majd alacsonyabb áron tovább is adhatjuk, így visszanyerve pénzünk egy részét. Egy olcsó számítógép jól jöhet otthonra, ha nincs külön laptopunk vagy tabletünk, melyen az egyszerű irodai jellegű feladatokat elvégezhetjük. A használt gépek olcsók és rejtett hibáktól sem kell gyakran tartani.