Megéri manapság a PC összerakás?

PC összerakás

15-20 évvel ezelőtt még nem volt népszerű annyira a kész gépek árusítása, és a számítástechnikusok maguk rakták össze az éppen nemrég megjelent első néhány PC-t, mely már a közemberek számára is elérhető lett. Az évek aztán teltek és egyre modernebb gépek jöttek létre, a forgalmazók pedig felismerték, hogy jó biznisz a vásárlóknak előre elkészített, kész gépeket árusítani.

Természetesen továbbra is megmaradtak a szakik és tech-es emberek, akik szeretik mégis maguk összeállítani a gépet. A PC összerakás nem mindig egy hálás feladat, azonban a végeredményben sokkal több potenciál van, mint egy előre megvásárolt gépben, mely nem mindig felel meg tökéletesen igényeinknek.

A kész gépekkel az a baj, hogy lehet, hogy az alkatrészek fele pont jó nekünk, de lehet, hogy a másik fele nem. A legtöbb webáruház már felajánl alternatívákat minden fő alkatrésznél, azonban mi a helyzet, ha nekünk az sem felel meg? Nos a PC összerakás itt jön a képbe. Fogjunk egy alaplapot, mely megfelel céljainknak (tekintve, hogy irodai, gamer vagy workstation PC-ről van szó), fogjunk egy tervező programot és válogassuk össze azokat az alkatrészeket, melyek teljesítményben tökéletesek számunkra és kompatibilisek az alaplappal!

Nézzünk aztán egy dizájnos házat, gamer PC esetében egy minőségi hűtést, valamint, ha szeretjük a vad dolgokat, akkor egy-két LED füzért és már olyan is lesz a PC, amilyet mindig is szerettünk volna! A PC összerakás lehetővé teszi, hogy otthoni gépünk néhány extra óra árán olyan legyen, amilyennek azt elképzeltük.