Mennyibe kerül a legolcsóbb okostelefon?

Legolcsóbb okostelefon

Ha manapság valaki azt mondja nekünk, hogy olcsó okostelefon, akkor jó eséllyel a 30-40.000 forint körüli Xiaomi Redmi Note 4-esekre és társaikra gondolunk, melyek valóban olcsó alternatívának számítanak az okostelefon piacon, ha megnézzük mondjuk az iPhone-ok vagy a top Samsung készülékek árait. Nem is hinnénk azonban, hogy a legolcsóbb okostelefon ennél még sokkal olcsóbb.

Ha felnézünk külföldi oldalakra, akkor könnyen találhatunk viszonylag ’noname’ telefonokat, melyek 10-20.000 forint körül mozognak. Ilyen például az Oukitel K4000, mely egy bivaly akkumulátorral lett felszerelve és főleg játékokra lett tervezve, másra viszont nem is nagyon jó, és a legújabb támogatásokkal nem rendelkezik. 20.000 forintos áráért igazából ezt kapjuk.

Azonban ez még mindig nem a legolcsóbb okostelefon. A legolcsóbb okostelefon címét ugyanis a Freedom 251 nevű csoda nyerte el, mely kemény 4 dolláros áron kerül a boltokba Indiában. Számoljunk csak egy kicsit utána! Ez bizony körülbelül 1100 forint. Ennyiért a McDonald’s-ban nem kajálunk meg normálisan, de még csak 4 korsó sört se nagyon tudunk venni.

Indiában viszont (ott forgalmazzák) ezért a pénzért egy 4 magos processzorral, 1 GB RAM-el és 1450 mAh-s akksival felszerelt tényleges okostelefont kapunk, mely igaz, hogy már specifikációi miatt is nyögvenyelősen veszi az életet, viszont teljes értékű okostelefonnak számít. Aki eddig sajnálta a pénzt a 30-40.000 forintos készülékekért, annak lehet, hogy megéri szállítási költséggel rendelni egy ilyen szépséget Indiából!