Mennyibe kerülnek a legújabb telefonok?

legújabb telefonok

Néhány éve már megfigyelhető az a tendencia, hogy az újonnan megjelenő csúcstelefonok ára egyre csak emelkedik és emelkedik. Ahogy egyre kifinomultabb funkciókat, egyre erősebb alkatrészeket és egyre több lehetőséget zsúfolnak be a gyártók egy viszonylag kis készülékbe, úgy kell egyre jobban ezt a sokaságot megfizetni, ha valóban a legújabb csúcstelefonokra van mindig szükségünk minden évben.

Az Apple és a Samsung is 300.000 forint körüli árra lövi már be éppen aktuális prémium készüléküket, és 1 év múlva ez az ár jó eséllyel a 400.000 forintot is elérheti, ha számba vesszük az inflációt, valamint a potenciálisan kifejleszthető új technológiákat, melyek tovább drágítják majd a készülékeket. A legújabb telefonokért tehát manapság igen borsos árat kell fizetni, viszont cserébe valóban a világ legnagyobb cégeinek top minőségű telefonjait kapjuk.

Érdemes azért belegondolni hogy mekkora pénz van manapság az okostelefon iparban. Android készülékből 2017-ben 1276 milliót, Apple készülékből pedig 218 milliót értékesítettek, mely rengeteg készüléket jelent. Mindez a pénz tovább növeli a cégek lehetőségeinek számát, valamint az erőforrásokat bizonyos kutatásokra, új technológiák kifejlesztésére, és potenciálisan az árak növelésének lehetőségére is.

Tekintve, hogy az okostelefon kínálat körülbelül évente cserélődik, a pénzbeáramlás igencsak folyamatosnak mondható a legnagyobb cégek életében. Ha manapság okostelefont keresünk, akkor sok árkategória közül választhatunk, ami azért nagy előny, hiszen nem mindenkinek van szüksége a felső kategóriás prémium telefonokra. Az árak emelkedése azonban az alsóbb kategóriákban is tapasztalható már.

Print Friendly, PDF & Email