Mi a helyzet manapság a feltöltőkártyás telefonokkal?

feltöltőkártyás telefonok

A mobilszolgáltatások előfizetőinek nagy része havidíjas szolgáltatást vesz igénybe manapság, azonban vannak páran, akik továbbra is feltöltőkártyás mobilokkal élik hétköznapjaikat, mely sokak számára fura lehet manapság. A feltöltőkártyás mobiloknál mindig meg van adva egy érvényességi idő, mely azt az időtartamot jelenti, melyen belül a feltöltött egyenleg felhasználható és a mobil elérhető az adott számon.

Ha elfogy az egyenleg, akkor hívásokat nem tudunk kezdeményezni, viszont fogadni igen, továbbá sms-t is küldhetünk a következő feltöltésig vagy új feltöltőkártyáig. Számos helyen lehet manapság úgy venni olcsó mobilokat, hogy azok egyből érkeznek egy feltöltőkártyával, és egyből használhatók.

Ezeket a mobilokat azok választják általában, akiknek cserekészülékre van szükségük, de nem akarnak új szolgáltatást kötni az adott mobilra, valamint a havidíj megfizetése sem feltétlenül lenne kedvező, mivel havonta csak pár hívást intéznek. A legtöbb elektronikai boltban vehetünk párezer forintért ilyen eldobható mobilokat, a legtöbb esetben klasszikus Nokia telefonokat, melyek valóban nem drágák.

Ha külföldre utazunk és kell egy pótmobil, akkor gyorsan beugrunk egy Media Markt-ba és veszünk egy feltöltőkártyás mobilt, mely nem drága és nem baj, ha elveszik. A lényeg csak az, hogy a lejárati időt figyelemben tartsuk, különben úgy járhatunk, hogy nem tudunk telefonálni, hiszen az aktív egyenlegi időszak véget ért és a szolgáltatás nem él! Gyorsan van szükségünk egy olcsó mobilra? A feltöltőkártyás telefonok mindig kéznél vannak!