Miért érdemes az 5.1 házimozi rendszert választani?

5.1 házimozi rendszer

A házimozi egy olyan koncepció, mely már sok éve él a fogyasztói társadalomban. Maga az igazi mozizás ihlette a dolgot, hiszen a moziban olyan jó kép- és hangminőség található meg, hogy sokan otthon is meg akarják ezt tapasztalni az általuk választott filmmel, kajával és az általuk választott időpontban, haverokkal. A házimozi azonban csak akkor igazán élvezetes, ha egy kicsi tervezést beleviszünk a rendszer kiépítésébe.

Az igazi sikere manapság is az 5.1-es házimozi rendszereknek van, mivel ezek képesek azt a surround hangzást biztosítani, mely megközelíti az igazi mozik élményét. Nyilván az igazi moziban sokkal fejlettebb, drágább és több hangszóróból álló hangrendszer található, azonban a 6 hangforrással megáldott 5.1-es rendszerek egész jól elhozzák a mozi surround élményt az otthoni nappalikba is.

Az 5.1-es házimozi rendszer tartalmaz egy mélynyomót a basszusokhoz, egy középhangszórót, 1-1 bal- és jobbközép hangszórót, valamint 1-1 bal és jobb hátsó hangszórót. Az egészet egy körként kell elképzelni, melynek a közepén ülünk mi, a hangszórók pedig körbevesznek minket.

Egy megfelelően nagy képátlójú tévével megspékelve egy ilyen hangrendszer remek otthoni mozis élményt biztosíthat számunkra és igazi kikapcsolódást jelenthet egy hétvégi napon az egész családdal. Az 5.1-es rendszerek sok különböző kivitelben elérhetők manapság és vannak olyan rendszerek is, melyek már teljes mértékben kábelmentesek, igaz kicsit drágábbak. A lehetőségek tehát adottak, hogy létrehozzunk otthonunkban a tökéletes mozis élményt.