Miért jó a kész gamer PC konfiguráció vásárlása?

gamer PC konfiguráció
gamer PC konfiguráció
Gamer PC konfiguráció

Sok évvel ezelőtt még nem igazán lehetett olyan kész gamer gépeket kapni, melyekkel hosszú távra tervezhettünk. A legtöbb gamer igen céltudatos volt és saját magának vásárolta össze az alkatrészeket, majd tapasztalattól függően 1-4 órás időtartam alatt sikerült is összeállítani, valamint beüzemelni és tesztelni az adott masinát.

Manapság viszont rendkívül egyszerű dolga van a gamer-eknek, hiszen lehetőség van számos cégnél kész gamer PC konfigurációt vásárolni, melyet a cég tesztel és jó esetben még telepít is. Az érdekesség az, hogy sokan azt gondolnák: ez drágább biztosan, mint ha magam válogatom össze az alkatrészeket. Nos, nem ez a helyzet!

Ha az ember kijegyzeteli, milyen alkatrészek vannak egy kész konfigurációban és összeadja az alkatrészek más boltokban található árát, majd összeveti azt a kész konfiguráció tényleges árával, akkor sok esetben az figyelhető meg, hogy nem csak, hogy nem drágább, de még párezer forinttal olcsóbb is a kész gép. A cégek igazából így csalogatják a vásárlókat, hogy náluk vegyék meg az alkatrészeket és magát a gépet is, cserébe pedig összerakják és tesztelik azt.

A kész gamer PC konfiguráció tehát egy rendkívül kényelmes módja annak, hogy játékra tervezett PC-t vásároljunk úgy, hogy még csak nem is nekünk kell a beüzemeléssel szenvedni, ráadásul sok bolt upgrade garanciát is biztosít, ami azt jelenti, hogy ha fejleszteni akarjuk a gépet bizonyos időszakon belül, akkor egy erősebb alkatrész és a jelenlegi alkatrész között csak a különbözetet kell kifizetni. Meglepően hasznos!