Miért jó nekünk a laptop?

Laptop munkához, játékhoz
Laptop munkához, játékhoz

Manapság szinte mindenkinek van otthon egy asztali számítógépe. Ezek az asztali PC-k kiválóak arra, hogy otthon tevékenykedjünk, netezzünk, dolgozzunk vagy esetleg számítógépes játékokkal üssük el az időt. Ez szép és jó, azonban eléggé helyhez kötött. Mi történne akkor, ha a munkánkat tudnánk út közben is végezni és nem kellene feltétlenül hazavinni azt? Nos, egy laptop kiváló megoldás erre a problémára.

A laptopok méretei jóval kisebbek, mint a hagyományos asztali számítógépeké, valamint a súlyuk is jóval kevesebb, így sokkal kompaktabb és hordozhatóbb megoldást kínálnak, mint a hagyományos asztali számítógépek. A laptop súlyának körülbelül a felét így is az akkumulátor teszi ki, amely biztosítja a készülék működését, amíg le nem merül. A laptopok remek választásnak bizonyulnak olyan emberek számára, akik sokat közlekednek munkahelyük között, vagy olyan munkájuk van, amelyet lehet út közben és munkahelytől távol is végezni. A mai laptopok rendkívül jól fel vannak szerelve. A tartozékok között szerepel a HDMI bemenet, az USB 3mas csatlakozó, amely a jelenlegi leggyorsabb adatátvitelt biztosítja, valamint egyes laptopokon található firewire is, amely a videó rögzítésben használatos.

A laptop nagy előnye, hogy nem szükséges sem külső egér, sem külső billentyűzet a kezeléséhez, hiszen a billentyűzet be van építve, az egér funkcióját pedig a touchpad tölti be. A laptop egy kompakt megoldás egy teljes asztali számítógép és minden tartozéka helyett. Egyetlen hátránya, hogy az akkumulátor egy idő után lemerül, és újra kell tölteni azt. Az akkumulátorok átlagidőtartama még a legjobbak esetén is 3-4 óra körül van, aztán töltésre szorulnak aktív használat mellett.