Mikor indokolt a Notebook szervíz?

notebook szervíz

A mindennapos intenzív használat kihathat manapság Notebook-unk hatékonyságára és állapotára. Egy idő után a melegedés és a nem megfelelő tisztítottság még a prémium gépeket is kikezdheti, és könnyen meglehet, hogy 2-3 év után az első alkatrészek elkezdik megadni magukat. A leginkább ’kopó’ alkatrész egy átlagos Notebook-ban a HDD lehet, mivel az ütődések, intenzív mozgás következtében megsérülhet az olvasófej, vagy maga a diszk is.

Az átlagos HDD-k garantált élettartama 5 év, tehát ne lepődjünk meg, ha az első szektorhiba előfordul néhány év után a merevlemezen. Sok oka lehet tehát annak, hogy Notebook szervízre van szükség. Bekapcsoljuk a Notebook-ot, de az nem ad képet? Hangos a ventilátor és időnként túlmelegszik a gép?

Jelentős mértékben lecsökkent a rendszer gyorsasága és bizonyos esetekben be is akad? Nem boot-ol a gép? Betört a kijelző? Ellepték gépünket a reklámok? A Notebook szervízek ezekkel a problémákkal foglalkoznak a leggyakrabban, és az igazság az egyébként, hogy a legtöbbet egy kis odafigyeléssel meg is lehetne előzni.

Természetesen, ha gépünk garanciás, akkor aggodalomra nincs ok, hiszen minden javítás ingyenes, viszont amikor garancián túl küldjük apróságok miatt a szervízbe a Notebook-ot, akkor szép költségeket halmozhatunk fel. Sokszor megéri újat venni. A jól biztosított szállítás, a jogtiszta minőségi antivírus, az időszakos takarítás, a kezes bánásmód mind hozzásegítenek ahhoz, hogy Notebook-unk olyan ritkán töltsön olyan kevés időt a szervízben amennyit csak lehet. Előzzük meg saját problémáinkat!