Milyen erős legyen a gamer asztali PC?

gamer asztali PC

Gamer PC vásárlás előtt sokakban felmerül a kérdés, hogy milyen erős gépet vásároljanak. Ha nem végtelenül mély a pénztárcánk, akkor egy költséghatékony build lesz az egyetlen megoldás és ilyenkor már számolni kell azzal, hogy gamer igényeinknek megfelelően milyen teljesítményű gépet szeretnénk vásárolni.

Ha kész konfigurációt vásárlunk, akkor az árat nehezebb lesz kicsit behatárolni, és olyan gépet kell választanunk, melyben egy számunkra megfelelő videókártya van. De melyik lehet ez? Nos, mint említettük, első lépés a célok meghatározása. Ha a legújabb tip-top AAA játékokkal akarunk játszani és mindent max-on akarunk tolni 4k-ban, akkor a high-end kártyák körül kell nézelődni a gamer asztali PC vásárlása előtt.

Ezek a kártyák közel sem olcsók és 300.000 forinttal is könnyebb lehet a pénztárcánk, ha ilyet választunk. Ha valamivel moderáltabbak igényeink és az új játékokat inkább közepes grafikán, a régieket viszont max-on tolnánk, akkor olcsóbb, költséghatékonyabb kártyákat is választhatunk 100-150.000 forint körül. A gamer asztali PC összerakásakor ez lesz a legfontosabb lépés, hiszen a videókártya az ilyen gépek lelke.

A régi játékokat régebbi szériás kártyák is jól viszik és olyan klasszikusokat élvezhetünk már egy középkategóriás gamer géppel magas beállításokon, mint a Witcher sorozat, a Skyrim és még rengeteg egyéb. A gamer asztali PC ára és teljesítménye teljes mértékben attól függ tehát, hogy mik az igényeink és mennyit vagyunk hajlandók költeni egy adott gamer gépre.