Milyen LCD TV árakra számíthatunk a piacon?

LCD TV ár

A televízió az egyik legalapvetőbb kiegészítő minden háztartásban, hiszen rengeteg embernek biztosít egy kis kikapcsolódást esténként vagy szabadidős tevékenységet a hétvégéken. A modern LCD TV-k ráadásul már rengeteg új funkcióval is várják a felhasználót, a smart TV-k pedig már lassan számítógépeinkkel is versenyezhetnek sokoldalúság terén. Az LCD TV árak azonban annak megfelelően, hogy mit tud a TV, igen magasak lehetnek.

Mint minden elektronikai terméknél, a határ a csillagos ég, és ahogy növekszik a képernyőátló, úgy növekszik az ár is. Az olcsóbb LCD TV-k még nem számítanak ’okos’ tévének, csupán hagyományos készülékek, melyek jó esetben 1080p Full HD megjelenítéssel rendelkeznek, és nézhetjük rajtuk a HD csatornákat is natívban. Ezek a készülékek nem túl drágák és a funkciók változatosságától függően 100.000 forint szokott a felső határ lenni.

A smart TV-k esetében azonban sajnos már más a helyzet, ugyanis az árak elszabadulnak, és 150.000 forint alatt nem is érdemes nézelődni. Az igazán minőségi smart TV-k akár 1.000.000 forintba is kerülhetnek, azonban cserébe 4k-s megjelenítést, akár 2 méteres képátlót, Wifi támogatást, online videótárakhoz való elérhetőséget és rengeteg egyebet is kaphatunk, mely kiterjeszti az otthoni tévézés lehetőségét.

Párosítsuk ezt egy házimozi rendszerrel és konkrétan nem is kell már igazi moziba menni! Az igazán jó smart tv-k már Dolby Vision támogatással érkeznek, mely egy kifinomult HDR-megoldás a lenyűgöző, izgalmas moziélmény elérése érdekében. Az LCD TV árak a smart kategóriában változatosak lehetnek. Fontos tehát, hogy igényeinknek megfelelően válasszunk, különben a gatyánk is rámegy.