Milyen legyen az otthoni házimozi hangfalszett?

házimozi hangfalszett

Nem igazi házimozi az, amely nem rendelkezik egy minőségi hangrendszerrel. A mozi feelingjének is egyik leglényegesebb eleme az, hogy a teremben mindenhol el vannak helyezve hangszórók, és nem csak elölről, hanem oldalról és hátulról is kapjuk a hanghatásokat. A házimozinak tehát ezt is valamilyen szinte utánoznia kell, habár nem feltétlenül 20+ hangszóróval, hiszen ez rendkívül költséges.

A klasszikus házimozi hangrendszer felállás az 5.1-es rendszer, de a fanatikusok 7.1-es és nagyobb rendszereket is beszerezhetnek egy kis extra pénzért. Mindenesetre egy front hangszóró, két oldalsó, és két hátsó hangszóróra, valamint egy mélynyomóra lesz szükségünk, ha a házimozi hangrendszer belépő szintjét meg akarjuk ütni.

Egy minőségi házimozi hangfalszett manapság változatos lehet. Használhatunk passzív hangfalakat, melyekhez szükségünk lesz egy központi erősítőre és némi kábelezésre. A másik opció az aktív hangfalak, melyek azonban valamivel költségesebbek, és minden hangfalnak saját áramellátásra lesz szüksége, viszont szebb hangot és kevesebb hőtermelést képviselnek általánosságban, mint a passzív rendszerek.

A házimozi hangfalszett kiválasztásánál érdemes egységes hangfalszettet vásárolni, hiszen különböző daraboknál kompatibilitási problémák merülhetnek fel. Az ár határa természetesen a csillagos ég, viszont a legtöbb szórakoztató elektronikai áruházban könnyen találhatunk igényeinknek megfelelő házimozi hangfalszettet egy kis keresgéléssel. Megvan a nagy képátlójú tévé és már a hangrendszer is? Kezdődjék az otthoni mozizás!