Mire képesek a modern smart televíziók?

Televíziók

Amikor az első smart televíziók megjelentek, akkor az emberek felismerték, hogy mennyire ki tud szélesedni a televíziózás világa az internetnek köszönhetően. A klasszikus tévézés ugyanis ezzel együtt meg is szűnt, hiszen most már nem csak a tévészolgáltató által sugárzott csatornákat tudjuk nézni, hanem online platformok tartalmaiba is bekapcsolódhatunk, stream-elhetünk filmeket, videókat online tárhelyekről, felhő alapú szolgáltatások által, nézhetünk a tévén Youtube videókat, és még rengeteg egyéb lehetőségünk is van.

A smart televíziók erős versenybe kerültek tehát a számítógépekkel, ugyanis az online videóplatformok már jó ideje kezdték felváltani a televíziózást. A smart tévékkel azonban a televíziózás mondhatni ’új erőre kapott’, hiszen a tévén már számos olyan tevékenységet is végezhetünk, mit eddig csak a gépen.

A modern smart tévéket csatlakoztatni lehet otthoni wifi hálózatunkra, ezáltal böngészhetünk rajtuk weboldalakat, videómegosztó portálokat és számos tartalmat stream-elhetünk a tévére olyan eszközökről is, mint a számítógép, iPad, okostelefon, stb. Leáldozott az a korszak, amikor még VGA és HDMI kábelen keresztül kellett egy filmet a tévére kiküldeni.

Az online tárhelyek és a smart tévé internetelérésének segítségével manapság már minden ilyet meg lehet oldani kábelek használata nélkül. Az otthoni házimozi rendszerek is rengeteget fejlődtek a smart televíziók megjelenésével, hiszen egy jó hangrendszerrel és egy 4k-s tévével már igencsak meg lehet közelíteni az igazi mozis élményt.