Mit mérlegeljünk laptop kijelző javítás előtt?

laptop kijelző javítás

A laptopok manapság is rendkívül gyakran használatos eszköznek számítanak és sokan már teljes mértékben lecserélték a robosztus asztali PC-ket otthon a sokkal kompaktabb, kevesebb helyet foglaló és jóval energiatakarékosabb laptopokra. A laptopokat azért szeretjük, mert jól hordozhatók, nem foglalnak sok helyet és kifejezetten praktikusak, azonban jóval sérülékenyebbek is, mint az átlagos gép, ha nem vigyázunk velük.

A laptopok kijelzője az egyik leggyakoribb elem, mely manapság szervizelésre szorul és ez főleg annak tudható be, hogy az emberek nem használják elég körültekintően a modern laptopokat. A laptop kijelző javítás olyan munka, melyet a legtöbb esetben érdemes szakira hagyni, ha nem végeztünk már el sikeresen ilyen műveletet.

A képernyő cseréje elméletileg kivitelezhető otthoni körülmények között, saját kezűleg is, azonban ilyenkor semmilyen garancia nincs arra, hogy a drága alkatrész a szerelést követően is működőképes lesz vagy nem romlik el rövid időn belül ismét. Minden laptophoz gyárilag kompatibilis kijelzőt kell rendelni, ez pedig általában nem olcsó mulatság, ezért az olcsóbb laptopoknál figyelembe kell azt is venni, hogy a kijelző cseréje éri-e meg jobban, vagy inkább egy új gépbe való beruházás.

Általánosságban elmondható, hogy az új kijelző ára függ annak méretétől. A nagyobb képernyő típusok drágábbak, azonban a kis képernyőméret sem jelent olcsóságot, és az érintős kijelző ára minden esetben magasabb a hagyományos folyadékkristályos kijelzőkénél. A laptop kijelző javítás előtt tehát sok mindent kell mérlegelni!