Mobiltelefon részletre. Jó ötlet?

mobiltelefon részletre

Az elmúlt években nagy divat lett a prémium okostelefonok részletre való vásárlása. Havi összegekben térítjük meg az amúgy félmilliós készülékek árát, ezáltal eladósítva magunkat nem kevés időre, ha egy valóban drága készülékről van szó. A mobiltelefon részletre való vásárlása ritkán éri meg, még akkor is, ha 0% kamattal ajánlgatják a szolgáltatók számunkra ezt a lehetőséget.

Számos szolgáltatónál vehetünk már kedvező séma keretei között részletre telefonokat, azonban ilyenkor mindig aláiratnak velünk egy hűségnyilatkozatot, mely megszegésekor kötbért kell fizetnünk, ami sok esetben komoly összegű lehet. Ha részletre veszünk mobilt, akkor ráadásul az anyagiak sem feltétlenül indokolják ennek az ésszerűségét, és nem feltétlenül jó döntés hozzácsapni még egy havi fix kiadást jelenlegi költségeink mellé.

Ha nem engedhetjük meg magunknak, hogy egy összegben kifizessük a mobilt egy boltban vagy webáruházban, akkor jó eséllyel részletre sem éri meg megvenni a készüléket. A modern iPhone-ok már félmillió forintnál járnak egy új modell megjelenésekor.

Az ilyen készülékek rendkívül sérülékenyek, és ha nem kötünk biztosítást extra költségek fejében, akkor hatalmas a kockázata egy részletre vásárolt telefonnak, hiszen az értéke folyamatosan csökken, eladni nem tudjuk, hiszen hitelre vettük, ezen felül pedig bármikor megsérülhet, ami további költségeket jelent számunkra. Ha mobiltelefont részletre akarunk mindenképp vásárolni, akkor érdemes az olcsóbb készülékek tájékán nézelődni. A szolgáltatók mindig jól járnak, mi azonban rosszul is járhatunk!