Praktikus Bluetooth mp3 lejátszók a mindennapokban

Bluetooth mp3 lejátszó

Az okostelefonok elterjedésével az mp3 lejátszókhoz hasonló eszközök ideje nagyrészt leáldozott, hiszen ezek az eszközök csak egy feladatot látnak el, ami a zenelejátszás, szemben az okostelefonokkal, melyeken játszhatunk, chat-elhetünk, olvashatunk zenehallgatás közben is. Az mp3 lejátszók azonban nem haltak ki teljesen, hiszen vannak olyan körülmények, amikor nem biztos, hogy robosztus okostelefonunkat magunkkal vinnénk, viszont zenét mégiscsak hallgatnánk.

Ilyen például az extrém sportolás, vagy az olyan testmozgás, ahol akadályozna minket egy 300 grammos telefon a zsebben. A Bluetooth mp3 lejátszók itt jönnek a képbe, hiszen rendkívül kompakt és olcsó eszközökről van szó, melyek jó szolgálatot teljesítenek kis méretükből adódóan sportolás és munka közben is.

A Bluetooth adóvevővel felszerelt eszközök megkönnyítik a zenék transzportálását is, ráadásul sok mp3 lejátszó már Bluetooth fülhallgatóval is rendelkezik, mely teljes mértékben kábelmentessé teszi a rendszert, így a kábelek sem zavarnak minket testmozgás közben. Ha egy olcsó zenelejátszót keresünk olyan szituációkba, ahol az okostelefon nem igazán bevethető, akkor a Bluetooth mp3 lejátszók remek választásnak fognak bizonyulni sok szempontból.

Nem kevés cég gyárt egyébként manapság még ilyen eszközöket, hiszen nem teljesen értéktelenek. A vezeték nélküli Sony mp3 lejátszók 30.000 forint körül mozognak, de sokkal olcsóbbakat is vehetünk párezer forintért vagy egy 10-esért. A Bluetooth mp3 lejátszók ma is olyan jó szolgálatot tesznek tehát, mint régen, csak felhasználási körük kicsivel limitáltabb lett.