Relevánsak még az mp3 lejátszók?

mp3 lejátszók
MP3 lejátszók

Az okostelefonok által uralt 21. században jogos lehet a kérdés: mi a helyzet az olyan eszközökkel, mint az mp3 lejátszók, walkman-ek, iPod-ok, stb? Nos, a válasz az, hogy 95%-ban már okostelefonokat használunk azokra a feladatokra is, melyeket régebben főleg az előbb említett eszközök láttak el.

A zenehallgatásra külön kis gadget-eket használtunk, ezek voltak az mp3 lejátszók, iPod-ok, azok előtt pedig a Walkman-ek és a Diskman-ek. Az okostelefonok fejlődésével azonban ezek az eszközök nagyrészt elavultak és kivonultak a forgalomból, hiszen egy multifunkciós eszközzel el tudjuk látni a feladatukat és még rengeteg mást is, melyet ezek az egy célra tervezett eszközök nem igen tudnak.

Az összes antiknak számító ilyen jellegű elektronikai termék közül egyedül az mp3 lejátszó élte túl az idők változását kompaktsága és praktikussága miatt. Sportolók számára ugyanis remek szolgálatot tesznek ma is ezek a kis praktikumok, hiszen nem kell a robosztus, nehéz okostelefont a zsebünkben hordozni olyan sporttevékenységek közben, mint a foci vagy a kosárlabda.

Elegendő kisméretű mp3 lejátszónkat elhelyezni valahol, és vezetékes vagy vezeték nélküli fülhallgatóval (a vezeték nélküli praktikusabb) hallgathatjuk kedvenc zenéinket anélkül, hogy zenelejátszónk akadályozna minket a testmozgásban. Az mp3 lejátszók tulajdonképpen már csak e téren bizonyulnak hasznosnak, hiszen, ha buszon/vonaton utazva akarunk zenét hallgatni, akkor szinte mindenki az okostelefont választja, tekintve, hogy közben tud chat-elni, internetezni, stb.