Útmutató a bankkártya elfogadás költségeihez

bankkártya elfogadás

A jogszabályok egyértelműen fogalmaznak és a trendek is jól látható irányba mutatnak. Ez pedig nem más, mint az készpénzmentes fizetés minél nagyobb mértékű előtérbe helyezése. Miért fontos ez? Valójában a kényelem álcája alatt, a bankok ismét jól járnak, akárcsak az állam, mert így nagyban ellenőrizheti a kisebb-nagyobb összegek mozgását. Nagy kérdés, hogy mi fog történni a jövőben, mivel úgy tartják, hogy a cél a teljes ellenőrzés, tehát a hagyományos készpénz kivezetése a forgalomból.

Azt még senki sem tudja, hogy pontosan mit fog ehhez szólni a társadalom, de jó eséllyel könnyen lenyomják az emberek torkán a változtatásokat. Ami már biztos, hogy minden olyan helyen, ahol van online kassza, ott 2021-től kötelező megteremteni a készpénzmentes fizetés lehetőségét. Erre legegyszerűbb a bankkártya terminálok alkalmazása. Bármilyen kicsivel, de költségekkel muszáj számolni. Ez is része a bankkártya elfogadásnak. Választhatsz a terminálok vásárlása és bérlése között ugyanúgy.

Vannak, akik jobban szeretik a saját tulajdonukban tudni a készülékeket, de azért ennek megvan a hátránya. Első az összeg. A vásárlás mindig drágább, míg a havidíjak könnyen kitermelhetőek. A bekötés többnyire csak egyszeri és nem kerül túl sokba. Ami viszont a javítást, cserét illeti, itt megint előnyben vannak, akik előfizetnek. Számukra a hibaelhárítás gyors és ingyenes, valamint az újabb típusú terminálok is gyakran automatikusan járnak. Az eddigi költségeken túl, még a bankközi jutalékokkal is számolnod kell, ami pénzintézettől függ, de általában néhány százaléka az adott összegnek, ami mozog.

Ilyen formában, általában vásárlásonként néhány 10 vagy 100 Forintról van szó, de sok kicsi sokra megy és lassan, de biztosan összegyűlik. A bankoknak ez mindenképpen haszon, a boltoknak pedig költség, amivel számolni muszáj. Ha ennél is többet kívánsz megtudni az adott témáról, akkor a cmo.hu weboldalon olvashatsz erről, valamint kedvedre válogathatsz a különféle bankkártya terminálokból, amik biztosan megfelelnek az elvárásaidnak.