Van még szerepe az mp3 lejátszóknak?

Mp3 lejátszók

Körülbelül 10-15 évvel ezelőtt még sokakat láthattunk mp3 lejátszókkal az utcákon, hiszen az okostelefonok még gyerekcipőben jártak, és az elsőszámú zeneforrás sokaknak ezek az eszközök voltak. Mára természetesen már ott a Spotify, a 64 GB tárhely, és az okostelefon, tehát jogos a kérdés: szükségünk van még mp3 lejátszókra? A válasz pedig az, hogy igen, de már csak nagyon limitált helyzetekben.

Az apró mp3 lejátszók rendkívül hasznosak lehetnek sportolás közben, hiszen okostelefonunkat nem szívesen visszük magunkkal olyan környezetbe, ahol hordozásuk játék vagy edzés közben nehézkes, ráadásul könnyen megsérülhetnek. Az apró méretű és jelentősen olcsóbb mp3 lejátszók pedig itt jönnek a képbe.

Egy kisméretű mp3 eszköz elfér a zsebünkben, rátehetünk tulajdonképpen végtelen mennyiségű zenét a fejlett tárhelyeknek köszönhetően, és nem zavar minket edzés közben sem, köszönhetően a vezeték nélküli fülhallgatóknak. Kaphatók manapság 20-30.000 forintért bluetooth-os mp3 lejátszók, melyeknél már a kábelek miatt sem kell idegeskedni. A testmozgáshoz ott a zene, és nem zavar minket semmi! Láthatjuk, hogy a sport az a terület, ahol az mp3 lejátszóknak továbbra is remek funkciójuk van.

A mindennapokban, a buszon hazafele, a vonaton utazva már inkább az okostelefon uralkodik, hiszen, ha megnézzük, hogy lehet rajta chat-elni, játszani, dolgozni, telefonálni a zenehallgatás mellett, akkor rájövünk, hogy a telefon sokkal multifunkciósabb, mint egy mp3 lejátszó. Viszont sokkal sérülékenyebb és drágább is, tehát sportoláshoz mindenképp érdemes mp3 lejátszót használni még ma is!