Vigyázzunk laptop kijelzőnkre!

laptop kijelző

Mint a betört okostelefonok kijelzője, a betört laptopok kijelzője is rendkívül rossz képet fest a felhasználókról, hiszen alapvetően drága és sérülékeny eszközök esztétikai értékét roncsolják, ezzel a maguk vagyonát csökkentve.

A laptopok kijelzője pontosan olyan sérülékeny, mint egy okostelefon kijelzője, és igaz, hogy a laptopot ideális esetben kevesebb eséllyel ejtjük le, a táskában való hordozás során bekövetkező ütődések, leejtések szintén kárt tehetnek a kijelzőben, nem beszélve a használat során fennálló veszélyforrásokról, mint a kiömlött kávé, tea, üdítő, stb. Ezek ugyanis szintén roncsolhatják a kijelzőt, ha a felszínére kerülnek. Vigyázzunk tehát laptopunk kijelzőjére, hiszen a kijelző fejlettségétől és értékétől függően akár 100.000 forintos beruházás is lehet egy szakszerű javítás vagy egy csere.

Az ilyen eljárások a szervízben sokszor a gép komoly szétszedését igénylik, ezért szakértelem nélkül nem is érdemes hasonlóan nagy javítási munkálatokhoz nekilátni. Sok esetben a laptop javítása egyébként a kijelző esetében nem is éri meg, mivel a laptop értékéhez képest túl nagy beruházás lenne. Az okostelefonoknál is hasonló a helyzet a drága készülékeknél az IP68-as szabványok miatt.

Számos laptop kijelző megy tönkre minden nap a nem megfelelő kezelés miatt. A megoldás pedig egyszerű. Ne hagyjuk közvetlen napsütésben a gépet, ne öntsük le folyadékkal, és mindenek felett: ne dobáljuk a gépet, hiszen nem csak a kijelző, hanem a merevlemez is sérülhet, mely adatvesztéssel és további költségekkel jár (adatmentés).